Vaccinurile pot cauza autism - confirma guvernul american, fostul directorul al CDC si noul director de la Merck

by - joi, iulie 12, 2012

For me, it is far better to grasp the Universe at it really is 
than to persist in delusion, however satisfying and reassuring. 
~~ Carl Sagan~~





* * * * *

Care e legatura dintre vaccinuri si autism?

Textul de mai jos este tradus si adaptat de pe site-ul Child Health Safety.
Conditii autistice pot rezulta din encefalopatia cauzata de vaccinare.  Administratia Americana de resurse si servicii de sanatate (The US Health Resources and Services Administration - HRSA) a confirmat fata de CBS News ca din cele 1322 de cazuri de despagubiri in urma vatamarii prin vaccinuri (cazuri aranjate fara judecata, in secret, de catre guvernul american), "au fost platite despagubiri pentru cazurile in care copiii manifestau encefalopatie sau boli generale ale creierului. Encefalopatia poate fi insotita de o progresie medicala a unei multitudini de simptome, inclusiv comportament autistic, autism sau convulsii". 

Prima cauza cunoscuta a autismului a fost virusul de rubeola, asta se stia inca din anii '60. Iar virusul de rubeola este unul din cei trei virusi vii ai vaccinului ROR. 

"Rubeola (sindromul congenital de rubeola) este una din putinele cauze dovedite ale autismului" (Walter A. Orenstein, MD, Assistant Surgeon General, directorul programului de imunizare, intr-o scrisoare trimisa catre Chief Medical Office in Marea Britanie in 2002).

"Virusul rubeolei este una din putinele cauze cunoscute ale autismului" (CDC). [Textul din arhiva CDC-ului a fost sters de pe site dupa aparitia controverselor!!] 


Alte surse:
Chess, S. Autism in children with congenital rubella. J Autism Child Schizophr. 1, 33-47 (1971).
Chess S. Follow-up report on autism in congenital rubella. J Autism Child Schizophr. 1977;7:69 –81
Ziring PR. Congenital rubella: the teenage years. Pediatr Ann. 1997;6: 762–770


Pojarul si oreionul sunt ceilalti doi virusi aflati in vaccinul ROR. Expunerea la virusii vii de pojar sau oreion poate cauza encefalita: ""pojarul si oreionul pot cauza dizabilitati semnificative, inclusiv encefalita" (Rolul pediatrului in diagnosticarea si managementul disfunctiilor de spectru autistic la copii - Pediatrics Vol. 107 Nr. 5, Mai 2001).

Cu alte cuvinte, exista dovezi directe ca virusii vii de pojar, oreion sau rubeola pot - fiecare din ele separat - cauza encefalita care duce la autism. Tragic este ca acest lucru este stiut de multa vreme. Riscurile de administrare la copii a vaccinurilor cu cei TREI virusi vii la un loc sunt demult cunoscute. Aceste documente publicate de OMS acum aproape 40 de ani descriu situatia: 



Conditiile autistice pot rezulta din encefalomielita acuta diseminata (ADEM) in urma vaccinarii ROR, dupa cum a concluzionat Curtea Federala Americana in cazul lui Bailey Banks. Curtea Federala a afirmat in verdict ca solicitantii au demonstrat ca vaccinul ROR a cauzat in mod direct inflamarea creierului cunoscuta sub numele de encefalomielita acuta diseminata (ADEM), care la randul ei a provocat tulburarea autistica PDD-NOS. "The Court found that Bailey’s ADEM was both caused-in-fact and proximately caused by his vaccination. It is well-understood that the vaccination at issue can cause ADEM, and the Court found, based upon a full reading and hearing of the pertinent facts in this case, that it did actually cause the ADEM. Furthermore, Bailey’s ADEM was severe enough to cause lasting, residual damage, and retarded his developmental progress, which fits under the generalized heading of Pervasive Developmental Delay, or PDD [an autism spectrum disorder]. The Court found that Bailey would not have suffered this delay but for the administration of the MMR vaccine, and that this chain of causation was… a proximate sequence of cause and effect leading inexorably from vaccination to Pervasive Developmental Delay." (Banks vs. HHS Case 02-0738V, 2007 US Claims LEXIS 254, iulie 2007)

* * * * *

Ia sa vedem si ce nu cauzeaza autismul.

Autismul nu este cauzat de "gene". 

Dr. Francis S. Collins, MD, PhD, al 16-lea director al Institutelor Nationale de Sanatate Americane (nominalizat de Obama) a declarat in 2006 pe cand era directorul Institutului National American de Cercetare a Genomului Uman: "Cresterile recente ale bolilor cronice precum diabetul, astmul la copii, obezitatea si autismul nu se pot datora unor modificari majore in genele umane deoarece acele modificari au nevoie de mult mai mult timp ca sa apara."

Un argument de bun simt, atat de simplu si atat de logic, chiar si pentru aceia care inca se agata cu disperare de cauzele genetice ale autismului pentru a scapa de propria raspundere.

* * * * *

Un judecator italian curajos a dat de curand un verdict conform caruia vaccinul ROR a cauzat autismul unui copil. Remarcabil este faptul ca guvernul italian a acceptat verdictul, cum ca vaccinul a cauzat autismul, dar continua sa se opuna acordarii de despagubiri pe motiv ca vaccinul ROR nu este obligatoriu! Haha, numai italienii pot fi atat de ingeniosi, adica ei vor sa te sileasca sa le mananci "prajitura", dar si sa taci chitic cand se stabileste ca "prajitura" era otravita! Ei, numai ca iata, Curtea Constitutionala a confirmat verdictul Judecatoriei din Milano, afirmand ca "nu exista nici un motiv pentru a diferentia intre cazuri unde tratamentul medical este cerut prin lege (vaccinarea obligatorie) si cazurile cand el este promovat de autoritatile publice cu scopul de a deveni omniprezent in societate (vaccinarea recomandata)".

Vaccinul ROR in chestiune, Morupar, continea tulpina Urabe a vaccinului de oreion, la fel ca si Pluserix ROR si Immravax ROR in Marea Britanie. Diferenta este ca vaccinurile cu Urabe au fost retrase de pe piata britanica inca din septembrie 1992 din cauza efectelor secundare si vatamarilor grave, in timp ce Italia avea probabil stocuri mai mari (sau mita mai de calitate) si a continuat sa foloseasca aceste vaccinuri pana in 2006!! Oare in Romania care se folosesc, voi cei care v-ati vaccinat copiii v-ati uitat vreodata pe prospecte??

Acum, cu despagubiri sau fara despagubiri, ce ati prefera? Un copil vatamat pe viata de vaccinuri sau nu? Iar daca alegeti prima optiune si nu aveti nici o problema, bafta multa si slava Domnului, dar daca aveti vreo problema trebuie sa fiti constienti ca nu veti obtine nici un fel de ajutor din partea statului desi programele de vaccinare sunt ale statului si iata ca pana in secolul 21 statul si sistemele lui de "sanatate" nu au reusit sa dezvolte tratamente efective pentru cele mai simple boli ale copilariei. E simplu: cand nu esti capabil sa tratezi ceva in mod vizibil, recurgi la subterfugii si sustii ca poti sa "previi" ceva in mod invizibil. Daca vaccinatul nu se imbolnaveste, sustii cat mai tare ca e meritul vaccinului; daca vaccinatul se imbolnaveste, sustii cat mai tare ca ori a fost unul din cazurile cand imunitatea nu a prins, ori s-a imbolnavit de la un pacatos de nevaccinat care i-a transmis boala. Pretexte si portite de scapare sunt destule, cand ai de-a face cu parinti naivi care prefera sa mearga pe mana pediatrului si fug de conflictul interior care decurge din preluarea responsabilitatii pentru viata copilului lor.

* * * * *

Acum, iata si declaratiile oficiale despre legatura dintre vaccinuri si autism.

Textul de mai jos este tradus si adaptat de pe Youtube.

In aprilie 2007, Julie Gerberding, pe atunci directoare a CDC-ului (Center for Diseases Control), a facut urmatoarea afirmatie: "CDC-ul intelege ca parintii doresc raspunsuri. Suntem si noi la fel de frustrati ca nu avem mai multe raspunsuri referitoare la cauza autismului si la un posibil tratament". De asemenea, ea a descris problematica autismului ca fiind una "urgenta" (sursa: Jeff Nesmith, Atlanta Journal Constitution, 18 aprilie 2007).

In martie 2008 Julie Gerberding a fost invitata la o emisiune pe CNN intitulata pompos "Dezvaluind misterul autismului" (!). Dr. Sanjay Gupta, conducand interviul, pomeneste de decizia guvernamentala privind-o pe Hannah Poling, fetita de 9 ani despre care guvernul american a admis ca vaccinurile ii provocasera autismul. Dr. Gupta se teme pana si sa pronunte clar cuvantul autism si recurge la expresia "simptomele de natura autistica". If it walks like a duck ... 

El o intreaba pe Julie Gerberding daca Hannah Poling are autism sau doar simptome de natura autistica si care e diferenta dintre ele. Presupunand ca Dr. Gupta se pregatise si se informase dinainte pentru acest interviu si deci stia ca Hannah Poling are autism, mi-a fost clar din prima secunda ca interviul avea sa fie mai mult sau mai putin o farsa. Duamna doctor Gerberding raspunde - ca dupa scenariu - ca nu are toate datele, fiindca nu a avut timp sa citeasca ea insasi dosarul Hannah Poling (!). Asaaaa... Care va sa zica, cazul fusese incheiat cu 5 luni inainte de acel interviu, iar familia Poling tinuse o conferinta de presa pe CNN in martie 2008, cu 3 luni inainte de acel interviu!! Si totusi, duamna doctor Gerberding nu avusese timp sa citeasca dosarul si deci nu se poate pronunta daca Hannah are autism sau nu!! Lasand la o parte ca asta e o minciuna frustrata, ca doar nu te prezinti la un interviu despre autism si nu te informezi despre cazul celebru in care au fost acordate despagubiri pe motivul ca autismul a fost cauzat de vaccinuri, mai e si un alt factor: daca esti "frustrat" de o epidemie de autism "urgenta", pai nu dureaza 6 luni pana te uiti la un dosar de genul asta cand esti directorul CDC, nu-i asa? Pentru clarificare, madame Gerberding si altii: Hannah Poling ARE AUTISM (Journal of Child Neurology, Vol. 21, No. 2).

Duamna doctor Gerberding nu raspunde nici la a doua intrebare: "Care e diferenta dintre autism si simptome de natura autistica?". Hai sa raspund eu: NU exista nici o diferenta. Daca ai simptome de natura autistica, ai autism.

Duamna doctor deturneaza atentia spre tulburarea mitocondrica a Hannei Poling, pe care o numeste "rara". Cu doua saptamani inainte de acest interviu, o agentie CDC pentru siguranta vaccinurilor a tinut o conferinta pe aceasta tema. Unul dintre cercetatori a prezentat rezultatele studiului sau (inca nepublicat) in care studiase timp de 5 ani 30 de copii cu autism. Biochimia tuturor celor 30 de copii a fost studiata intensiv si, in absolut fiecare caz, rezultatele au aratat aceleasi anormalitati ca la Hannah. "Fiecare copil avea dezechilibre sau valori marite in exact aceiasi aminoacizi si enzime din ficat ca si Hannah Poling". Se estimeaza ca un copil din 50 (deci 2%) ar putea suferi de o mutatie genetica din cauza careia prezinta riscul de disfunctie mitocondrica. Si aprox. 20% dintre copiii cu autism ar putea avea o disfunctie mitocondrica. "Nu e rar"!! (David Kirby, The Next Big Autism Bomb, Are 1 in 50 children At Risk?; Huffington Post, 26 March 2008). Kirby a publicat aceste informatii cu 3 zile inaintea interviului cu duamna dr. Gerberding pe CNN.

Apoi, intr-un mod alambicat dar lipsit de echivoc, duamna doctor explica legatura dintre vaccinuri si autism. Citat Gerberding: "Din cate am inteles, acest copil are o disfunctie mitocondriala si cand un copil sufera de asa ceva, orice ar produce un stres suplimentar creeaza o situatie in care celulele nu pot crea suficienta energie pentru ca creierul sa poata continua sa functioneze normal. Stim cu totii ca vaccinurile pot provoca uneori febra la copii, deci daca copilul a fost imunizat, a facut febra, a facut alte complicatii de la vaccinuri, atunci - daca esti predispus cu o disfunctie mitocondrica - asta vatameaza, iar unele simptome pot fi simptome care au caracteristicile autismului". Of, ce frumos incearca s-o dea cotita, dar dincolo de cuvintele intoarse din condei, formula ramane valabila:

Disfunctie mitocondriala
+
Febra indusa de vaccinuri (sau "alte complicatii")
=
Simptome de natura autistica = Autism


De peste douazeci de ani, parintii tot relateaza cum copiii lor fac febra dupa vaccinuri si multi dintre ei prezinta "alte complicatii" cum ar fi plansete de nepotolit, letargie extrema, convulsii, probleme cu stomacul si altele... dupa care copiii lor regreseaza si devin autisti. Cand parintii au spus ca ei sunt convinsi ca exista o legatura, au fost etichetati "emotionali, disperati, ignoranti in ale stiintei"... si mai ales "in cautarea unui tap ispasitor". Duamna doctor Gerberding tocmai a afirmat mai sus ca de fapt ei au dreptate! 

Dr. Gupta (si el tatal a doi copii) insista cu intrebarea: "Suntem pregatiti, asa cum se afla lucrurile acum, sa spunem ca vaccinurile nu cauzeaza autism?". Ce e cu intrebarea asta regizata?? N-a auzit-o pe duamna doctor Gerberding? Doar ea a spus cu propriile ei cuvinte ca vaccinurile cauzeaza autism la copiii cu disfunctii mitocondrice! Sa mai citim odata: "Stim cu totii ca vaccinurile pot provoca uneori febra la copii, deci daca copilul a fost imunizat, a facut febra, a facut alte complicatii de la vaccinuri, atunci - daca esti predispus cu o disfunctie mitocondrica - asta vatameaza, iar unele simptome pot fi simptome care au caracteristicile autismului". Iata confirmarea oficiala: vaccinurile au legatura cauzala cu autismul in prezenta disfunctiilor mitocondrice!

Duamna Gerberding mentioneaza apoi ca au avut loc "niste studii" care au dovedit ca nu exista nici o legatura intre vaccinuri si autism. Stati putin, e beata sau are personalitati multiple? Cu 2 minute inainte chiar ea explicase legatura dintre vaccinuri si autism!! Si, by the way, studiile confirmand ca "nu exista legatura" au fost facute prin 2004, inainte de a se fi aflat ca erau implicate disfunctiile mitocondrice... si inainte de publicarea urmatoarelor lucrari:  

  • Regresia in dezvoltare si disfunctia mitocondrica la copiii cu autism (Journal of Child Neurology, 2006),  
  • Porfinuria in disfunctiile autistice la copii: Implicatiile pentru toxicitatea mediului inconjurator (Toxicologie si farmacologie aplicata, 2006),  
  • Comparatii intre nivelele de sange si mercur in creierul maimutelor expuse la mercur de metil sau la vaccinuri cu timerosal (Environmental Health Perspectives, 2005),  
  • Activarea sintazei de metionin de catre factorul-1 de crestere (de tip insulina) si dopamina: o tinta pentru timerosal si toxine afectand dezvoltarea neurologica (Molecular Psychiatry, 2004), 
  • Adjuvantul din aluminiu legat de sindromul razboiului din golf induce moartea neuronilor motorici in soareci (Neuromolecular Medicine, 2007),  
  • Proximitatea fata de surse de mercur este un factor de predictie a prevalentei la autism (Health &Place, 2008),  
  • Tulburarea hiperactiva si deficitul de atentie in legatura cu nivelul de mercur in sange - un studiu de caz controlat la copii chinezi (Neuropediatrics, 2006),  
  • Energia mitocondrica - endofenotip deficient in autism (American Journal of Biochemistry and Biotechnology, 2008),  
  • Dovezi de toxicitate, stres oxidativ si insult neuronal in autism (Journal of Toxicology and Environmental Health, 2006),  
  • Apoptoza indusa de timerosal si mediata de mitocondrii intr-o linie celulara de tip neuroblastoma (SK-N-SH) (Neurotoxicology, 2005), 
  • Stresul oxidativ in autism (Pathophysiology, 2006), Nivelul de mercur in sange este legat de diagnosticul de autism: o reanalizare a unui set de informatii importante (Journal of Child Neurology, 2007).

Duamna Gerberding bagatelizeaza apoi din nou problematica vaccinurilor, afirmand ca exista riscuri foarte mici ca vaccinurile sa produca simptome autistice. CDC-ul in schimb estimeaza riscul de disfunctii mitocondrice intr-unul din 50 de copii; ei, un risc de 2% de vatamare neurologica pe viata este un risc foarte mare! 

Dupa ce David Kirby a dezvaluit cazul Hannah Poling si despagubirile platite in secret de guvernul american pentru autismul cauzat de vaccinuri fetitei, a inceput sa se cristalizeze tot mai clar faptul ca autismul are cauze din mediul inconjurator (environmental) si nu este o boala "interna", deci determinata genetic: Autismul - Deciziile Curtii de Judecata americane si alte evenimente.

Apoi Gerberding ne serveste lozinca despre cate vieti salveaza vaccinurile (fara nici un fel de dovezi stiintifice!!) si isi exprima ingrijorarea ca vai, toata lumea se uita doar la vaccinuri si nu se mai cauta alte cauze ale autismului - dar nu descrie cu nici un cuvintel vreo alta teorie credibila care sa fie neglijata momentan din cauza ca toata lumea se concentreaza pe vaccinuri. De retinut: toata cercetarea despre autism, inceputa cu zeci de ani in urma, s-a concentrat exclusiv pe cauze genetice ... si nu a dat nici un fel de rezultate credibile!! Gerberding afirma ca "problematica vaccinurilor a fost pusa sub lupa de multi ani si ne tot uitam si ne tot uitam si nu gasim informatii"... UNDE ANUME se tot uita si se tot uita ea??? Exista atatea informatii disponibile in ce priveste legatura dintre vaccinuri si autism incat parintii care urmaresc subiectul saptamanal nu mai fac fata la multitudinea de informatii! Dar oare trebuie sa ne surprinda ca ea nu "gaseste" aceste informatii? Ideea ei de "uitat si uitat" este sa astepte la infinit pana si pentru a citi dosarul Poling! 

Dr. Gupta o intreaba daca guvernul ar trebui sa faca mai mult pentru a se ocupa de aceasta controversa. Problema este insa ca guvernul nu a facut nimic!! Gerberding sustine ca rolul guvernului si al CDC-ului este "de a separa ingrijorarea de datele stiintifice". Bun. Atunci de ce CDC-ul nu a facut studiul de evaluare a autismului in populatiile vaccinate si cele nevaccinate precum Amish - studiu pe care FDA l-a pus in sarcina CDC-ului inca din 1982??? De ce nu au facut rost de "datele stiintifice"? Se tem de rezultatele defavorabile pe care le-ar obtine?

Gerberding o da din nou cotita, afirmand ca autismul este o mare provocare si (atentie) este mult mai des intalnit decat realizeaza lumea. Aici incearca sa vanda ideea ca de fapt nu exista o crestere in numarul cazurilor de autism, ci doar o crestere in identificarea autismului, din dorinta evidenta de a decupla ideea legaturii clare dintre inmultirea cazurilor de autism si cresterea numarului de vaccinuri administrate copiilor. Luati-va timp cateva clipe si ganditi-va la copiii cu autism pe care-i cunoasteti in prezent. Cunosteati in anii '50, '60, '70 si '80 astfel de copii? Daca duamna doctor Gerberding are dreptate, ar trebui ca pe vremea aceea sa fi cunoscut fiecare din noi exact acelasi numar de persoane cu autism, cu simptome la fel de severe de autism. 

Intr-un studiu din 2009 publicat in revista Epidemiology, Institutul UC Davis M.I.ND. a descoperit ca cresterea de 7-8 ori a numarului de copii cu autism in California din 1990 incoace nu poate fi explicata prin ceea ce sustine Gerberding. "E timpul sa incepem sa cautam in mediul inconjurator factorii vinovati de cresterea remarcabila a cazurilor de autism in California", a afirmat cercetatorul Irva Hertz-Picciotto, profesor de epidemiologie si un expert reputat international in autism. 

Da, zice Gerberding, trebuie sa facem mai mult, dar o zice de ani de zile si tot nu se face nimic. Ah, ba da, se vaccineaza cu si mai multa frenezie, se manipuleaza parintii si mai agresiv ca sa vina cu copiii la injectat otravuri! Iar unii parinti cu copii autisti, parinti care si-au vaccinat copiii si refuza sa-si asume raspunderea pentru propriile actiuni ale caror rezultate sunt vizibile cu ochiul liber si ii vor bantui o viata intreaga, sunt printre cei mai agresivi sustinatori ai teoriei conform careia autismul este o "pedeapsa genetica".  Sigur, e mai usor sa dormi noaptea cu asemenea convingeri :-( 

Deci ati inteles, sper, concluzia duamnei doctor Gerberding dupa acest interviu: vaccinurile au legatura cu autismul si nu au legatura cu autismul! 

Ei, si acum urmeaza partea mea preferata: duamna doctor Julie Gerberding si-a dat demisia de pe postul de director al CDC-ului in ianuarie 2009, deoarece guvernul Obama nu si-a exprimat dorinta de a o pastra pe acest post. Si iata cum, dupa un an de pauza (obligatoriu prin lege), Julie Gerberding si-a luat in primire noua functie... ca director al departamentului de vaccinuri la Merck Pharmaceuticals! Felicitari!

Cum sa nu iubesti un asemenea happy-end?

You May Also Like

4 comments

  1. Feli, multumesc pentru articol.

    RăspundețiȘtergere
  2. http://literesicifre.wordpress.com/2012/07/26/vaccinurile-nu-nu-cauzeaza-autism-termina-cu-prostiile-si-vaccineaza-ti-copilul/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce sinistra mi se pare atitudinea acestei mame!!!

      Ștergere
  3. @Anonim: imi pare nespus de rau sa citesc ca ai o fetita cu un diagnostic atat de complicat. Vaccinul ROR este doar unul din vaccinurile incriminate ca pot cauza autism si alte tulburari neurologice, este cel la care probabilitatea este cea mai mare. In rest, totul e simplu: tu poate preferi sa fumezi si sa-ti vaccinezi fetita in ciuda riscurilor (acelui minuscul si bagatelizat "poate cauza"), pentru mine aceste riscuri au fost suficiente ca sa ma decid - now and always - impotriva fumatului si impotriva vaccinurilor.
    In rest, ii doresc fetitei tale multa sanatate, iar tie multa putere!

    RăspundețiȘtergere